Singura Bancă de Celule Stem din Germania prezentă în România care stochează Celulele Stem izolate din sângele cordonului ombilical (NU SÂNGE) și Țesutul cordonului ombilical.
 International    Germany
 România    Ukraina
 Bulgaria    Spain
Calculeaza acum costul
Ce sunt Celulele Stem  provenite din sângele cordonului ombilical?
 

Ce sunt Celulele Stem  provenite din sângele cordonului ombilical?

Sângele din cordonul ombilical este sângele care rămâne în cordonul ombilical după tăierea cordonului ombilical la naşterea copilului. Sângele din cordonul ombilical conţine globule roşii şi albe, trombocite şi plasmă si este bogat şi în celule stem hematopoietice. Imediat după naştere, sângele este extras cu un ac steril din cordonul ombilical prins în pense şi este transferat într-o pungă sterilă pentru sângele din cordonul ombilical. Întreaga procedură durează aproximativ 5 minute, este neinvazivă, nedureroasă şi prezintă siguranţă atât pentru mamă, cât şi pentru nou-născut.

Sângele cordonului ombilical conţine 99% celule stem hematopoietice (CSH) şi 1% celule stem mezenchimale (CSM).

Celulele stem hematopoietice (CSH) sunt celule stem pluripotente și se pot diferenţia în toate tipurile de celule sangvine (globule albe, globule roşii, trombocite şi plasmă).  In vitro se dovedeşte că acestea se pot diferenţia şi în alte tipuri de celule cum ar fi celulele neuronale, celule endoteliale sau insula Langerhans (celule care produc insulina)

La ce sunt folosite celulele stem provenite din sângele cordonului ombilical?

Celulele stem provenite din sângele cordonului ombilical pot fi utilizate la tratarea afecţiunilor sângelui şi ale sistemului imunitar, ca o alternativă la transplanturile de măduvă osoasă. De asemenea, acesta a fost utilizat şi la combaterea deficienţelor funcţionale ale mai multor afecţiuni metabolice. Testele clinice curente efectuate asupra sângelui din cordonul ombilical se concentrează asupra diabetului de tip I, afecţiunilor cardiovasculare şi neuronale.

www.netcord.org

www.parentsguidecordblood.com

www.stemcellresearchfoundation.org

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Comandă      Termeni de folosire      Politică de Confidențialitate      Contact